Jääkiipeily

Korouoman korkeat, paikoin pystysuorat kallionjyrkänteet tarjoavat loistavat puitteet kiipeilyyn. Jyrkänteiltä kohisten alas laskevat pienet purot jäätyvät talvisin mahtaviksi jääputouksiksi tehden Korouomasta Suomen parhaan jääkiipeilykohteen

Vuoden 2015 retkipaikkana Korouoman jääputoukset ovat erinomainen kohde jääkiipeilyn harrastamiseen. Rotkokanjonin länsipuolen jyrkänteiltä laskevat purot jäätyvät talvisin jääputouksiksi, jotka säilyvät sulamatta jopa alkukesään saakka. Jääputouksia on nimetty 13 kappaletta, joista tunnetuimmat ovat Ruskea Virta, Mammuttiputous sekä Jaska Jokunen.

Jääkiipeily on täysin ainutlaatuinen tapa nauttia luonnosta ja Korouoman jylhyydestä. Kuka tahansa voi lähteä kokeilemaan jääkiipeilyä ammattitaitoisten oppaiden kanssa. Bliss Adventure tarjoaa ammattimaista jääkiipeilyopastusta, ja Suomen parhaat jääputoukset pitävät huolen kokemuksen unohtumattomuudesta.

Jääputouksia pääsee ihailemaan talvisin 5 km pitkän Koronjää-reitin varrella, joka lähtee Saukkovaaran parkkipaikalta. Saukkovaaraan menevän tien kuntoa voi tiedustella Posion matkailuneuvonnasta.

Jääkiipeilyn ohella Korouoma soveltuu erinomaisesti myös lumikenkäilyä tai retkihiihtoa varten. Alueella on useita laavuja sekä autio- tai vuokratupia.

Jääkiipeilyä Korouomassa

www.blissadventure.fi
Puh: +358 40 5302 206

Jääkiipeilypäivä

Bliss Adventuren mukana pääset jääkiipeilemään Korouoman jylhiin maisemiin.

Kesto: 8 tuntia
Hinta: 240 €/henkilö (vähintään 2 hlöä)
Muut tiedot: Varaus tehtävä edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Huom! Varustaudu säänmukaisilla talvivaatteilla ja ota mukaan pientä purtavaa (kuten suklaata, energiapatukoita tai pähkinöitä)

Lähialueen majoitus

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 17.09.-23.09.

Majoitus

Tutustu myös näihin

Talviretkeily

Posion lumiset talvet, laajat erämaat ja useiden järvien jäät tarjoavat loistavat puitteet talviretkeilyyn.

Porosafarit

Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Posion upeisiin maisemiin kuin porosafari?

Moottorikelkkailu

Posion kunnan alueella on noin 200 kilometriä moottorikelkkareittejä sekä -uria.

Talven viikko-ohjelma

Jääkiipeilyä Korouomassa, lumikenkäilyä Riisitunturin lumisissa maisemissa, huskysafareita ja paljon muuta!