Taikamaan tarinapolut

Lapin Taikamaa on salainen sisäänkäynti ikiaikaisiin tarinoihin ja seikkailuihin. Posiolle on rakennettu erilaisia tarinallisia reittejä, joilla liikkumisen kokemusta syventävät alueen luontoon ja historiaan liittyvät tarinat.

SAMAANIPOLKU

Lomakeskus Himmerkin läheisyydessä sijaitsee shamaanipuisto, jossa voi kulkea noin kilometrin mittaisen shamaanipolun. Polulla tutustutaan metsäsaamelaisten historiaan ja perinteisiin, metsäluonnon ihmeisiin sekä Posion oman noidan, Jouni Junganpojan, elämään sekä shamaanin tekemiin taikoihin ja vanhoihin uskomuksiin.

Polkuun voi tutustua omatoimisesti Himmerkistä saatavan opaskirjasen avulla tai opastettuna yhdessä Himmerkin oppaan kanssa. Polun kiertämiseen kannattaa varata aikaa noin tunti.

ERÄTALONPOJAN KEINOT

Erätalonpojan keinoja on käytetty Posiolla ja muuallakin Lapissa niin kauan kuin muistetaan ja pitempäänkin. Mitä nämä keinot sitten ovat?

Posion matkailuneuvonnasta saat mukaasi kartan, jonka avulla pääset keinojen jäljille. Löydät eri puolilta Posiota, kyliltä ja maanteiden varsilta 35 erilaista tarinataulua, jotka muodostavat kiinnostavan matkailupolun entisaikojen lappilaisten ihmisten arkeen ja kulttuuriin pohjoisen luonnon keskellä. Kunkin opasteen historiaosuus kertoo kuvin ja tekstein 1900-luvun alkupuolen talonpoikaiskulttuurissa eläneiden posiolaisten taidoista, elinehdoista ja ajatuksista.

Erätalonpojan keinot -tarinapolku on mukava tapa tutustua Posioon koko perheen voimalla. Matkailupolun kartan avulla löydät myös posiolaisia palveluita matkan varrelta. Opasteiden paikat on merkitty Posion matkailukarttaan tähdillä ja reitistä on myös julkaistu opaskirjanen usealla kielellä.

Taikamaan tarinapolut

matkailu.neuvonta@posio.fi
Puh: +358 44 7674 218

Samaanipolun opastuskierros

Himmerkin samaanipolun tarinallinen opastus.

Varaa täältä

opastus ja lounas yhteensä 15 €/hlö
5 €
Lomakeskus Himmerki
Osta Posion matkailukartta

Kartasta löydät mm. Posion kuntakartan, moottorikelkkareitit, retkeily- ja hiihtoreitit, taajamakartan sekä palvelut.

Tilaa tästä

HINTA KOTIINKULJETETTUNA
5 €
Erätalonpojan keinot opaskirjaset

Erätalonpojan keinot -opaskirjaset saatavilla Posion matkailuneuvonnasta (Anu Pentik Galleria) ILMAISEKSI neljällä eri kielellä (saksa, englanti, venäjä, ranska).

Yhteystiedot:
Maaninkavaarantie 5, 97900 Posio
Gallerian aukioloajat

Lähialueen majoitus

Vapaita kohteita tulevana viikonloppuna 24.02.-26.02.

Majoitus

Tutustu myös näihin

Arktinen keramiikkakeskus

Paikka taiteen luomiseen ja luonnossa rauhoittumiseen.

Korpihilla

Hurmaava kahvila, ihastuttava käyntikohde.

Posion kotiseutumuseo

Posion kunnan kotiseutumuseo sijaitsee Kitkajärven etelärannalla Lohirannan kylässä.

Miki Studio

Miki Studion suloiset keramiikkatuotteet ovat syntyneet Lapin luonnon inspiroimina.